Šalát s mangoldom, cvilkou a feta syrom posypaný pečenou červenou cibuľkou

Mangold je výživnejší ako špenát, preto je vhodnou súčasťou jedálneho lístka, obzvlášť v detskej strave. Je bohatým zdrojom vitamínov A, C a P, minerálnych a ochranných látok. Z minerálov obsahuje draslík, fosfor, vápnik, horčík, sodík a železo, z ochranných rutín a kvercetín, ktoré spolu s kyselinou askorbovou (vitamín C) majú protisklerotické a protizápalové účinky.
Ingrediencie:
- listy mangoldu cca 6 ks
- mladá cvikla 3 ks
- feta syr z agrofarmy
- červená cibuľka
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Mangold umyjeme, nakrájame a vhodíme do misky spolu s ošúpanou a nakrájanou cviklou, všetko polejeme olivovym olejom, trošku osolíme a okoreníme. Poukladáme na tanier a navrch pridáme nakrájaný feta syr. Na panvici osmažíme cibuľové kolieska a pridáme k šalátu. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou.