ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Ostatné > Chlieb z makovej múky

Chlieb z makovej múky

Chlieb z makovej múky

Na rozdiel od mletého maku sa dá maková múka bezpečne použiť ako náhrada pšeničnej múky.

Na prípravu potrebujeme: 

  • 1 šálku makovej múky 
  • 1 šálku mandlí (zomletých na múku)
  • 1/2 šálky slnečnicových semiačok (zomletých na múku)
  • 2 lyžice slnečnicových semiačok
  • 2 lyžice konopných semiačok (alebo sezamových)
  • 2 lyžice tekvicových semiačok
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • korenie podľa chuti (soľ, sušený cesnak, mletá rasca)

Postup: 

Rúru si predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Zmiešame dokopy suché ingrediencie a pridáme vajíčka. Zamiešame, vylejeme do formy na chlebík, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Pečieme 70 minút.

Odporúčame prečítať: Celozrnný mandľový chlieb

Zdroj receptu: fitshaker
Ostatné
·
11.5.2015

Autor článku

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies