ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Žihľavový sirup z trstinového cukru

Žihľavový sirup z trstinového cukru

Žihľavový sirup z trstinového cukru

Čo poviete na chutný a zdravý žihľavový sirup? Veď vyskúšajte!

Ingrediencie:

  • mladá žihľava
  • 1,5 bio trstinový cukor
  • 4 bio citróny
  • 40 g kyselina citrónová
  • 2l prevarenej teplej vody

 
Postup:

Nájdite dobré miesto, kde rastie žihľava, najlepšie ďaleko od hlavnej cesty, aby nebola znečistená. Trháme iba vrchné výhonky, ktoré potom dobre umyjeme v letnej vode, aby sa vyplavili všetky nečistoty, poprípade nejaké chrobáčiky. Môžeme pokrájať alebo natrhať listy, zalejeme 2 litrami prevarenej vody a macerujeme 24 hodín v sklennej nádobe.
Scedíme cez sitko, poprípade cez gázu a nalejeme do veľkého hrnca. Pridáme cukor, šťavu z citrónov a kyselinu citrónovú a miešame, kým sa všetko nerozpustí a macerát nezačne vrieť. Necháme len chvíľku zovrieť a horúci sirup plníme do teplých fliaš, ktoré hneď zavrieme a sterilizujeme. Horúce flaše hneď preložíme do väčšieho hrnca s vriacou vodou (nepopáľte sa) a necháme v nej asi 15-20 minút. Vyberieme, môžeme otočiť hore dnom, ak sa dá, a necháme vychladnúť.

Magazín
·
20.4.2014

Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies