ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Super ľahká bábovka bez múky

Super ľahká bábovka bez múky

Super ľahká bábovka bez múky

Kto povedal, že sa nedá upiecť bábovka bez múky? A teda aj bez lepku a ešte bez tuku. Toho zlého. A zato dobrého tuku, ktorý by mal byť náš každodenný.

INGREDIENCIE:

  • 4 vajíčka
  • 100 g hnedého nerafinovaného cukru
  • 5 PL olivového oleja
  • 3 PL pomletých arašidov (hodiť do mixéra)
  • 5 PL pomletého kokosu (hodiť do mixéra, bude jemnejší)
  • 4 PL pomletých mandlí
  • 1 kopcová KL kypriaceho prášku (najlepšie bez fosfátov)
  • 2 zarovnané PL kvalitného kakaa
  • sušené slivky alebo hrozienka

 
POSTUP:

Vajíčka oddelíme do dvoch misiek na žĺtky a bielky. Najskôr vymiešame žítky s cukrom na penu, až kým sa cukor nerozpustí.
Počas miešania, keď už je pena hotová, prilejeme olivový olej a prisypeme kypriaci prášok do pečiva. Stále mixujeme mixérom. Keď je pena hotová, vymiešame (s čistými metličkami) ešte bielka na sneh. Mixér odložíme, vezmeme varešku a zľahka primiešavame striedavo oriešky a sneh. Vznikne krásne penové cesto.

Polovicu nalejeme do vopred vymastenej a vysypanej formy, odporúčam aj vystrihnúť kruh z papiera na pečenie a vystlať ním formu, aby sa nám bábovka neprilepila a dala sa dobre vyklopiť. Do polovice cesta, ktoré nám zostalo, zamiešame kakao spolu s hrozienkami alebo nakrájanými sušenými slivkami. Vylejeme na biele cesto do formy.

Pečieme na 170 stupňov Celzia asi 30 minút. Vyberieme po teste so špajdlou: ak na špajdle, ktorú pichneme do koláča, neostane prilepené cesto, bábovka je hotová.

 

Magazín
·
14.6.2014

Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies