ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Raw višňová torta

Raw višňová torta

RAW višňová torta

V tomto RAW zázraku sa skrýva množstvo nutrične hodnotných potravín. Spomeniem napríklad mandle, kešu orechy a kokosový olej. 

Čo potrebujeme na prípravu?

Korpus:

  • 200 g mandlí nasekaných najemno
  • 100 g vlašských orechov nasekaných najemno
  • 20 sušených datlí
  • štipka soli
  • hrsť sušených čerešní, višní alebo brusníc (alebo mix)
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 2 lyžice kokosového panenského oleja
  • 2 lyžice RAW kakaa

Plnka: 

  • 300 g vo vode zmäknutých kešu orechov natural (namočíme aspoň na dve hodiny)
  • 3 dl sójového alebo iného rastlinného mlieka
  • 1 dl kokosového oleja
  • štipku soli
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 1,5 dl medu alebo javorového sirupu
  • 170 g mrazených višní bez kôstky (príp. iného ovocia)

Postup:

Dno tortovej formy s priemerom 22 cm som vyložila papierom na pečenie a boky formy som zľahka vytrela kokosovým olejom. Na korpus si v silnom mixéri vymiešame mandle, orechy, datle. Pridáme soľ, sušené ovocie, vanilkový extrakt, olej a kakao.Keď máme všetko rovnomerne rozmixované, natlačíme hmotu na dno tortovej formy. Pripravíme si plnku. Opäť mixujeme kešu, sójové mlieko, med, olej, vanilkový extrakt, štipku soli a višne. Keď sa nám ingrediencie pekne premiešajú, nalejeme do tortovej formy na korpus a tortičku si podľa chuti a nálady ozdobíme a zakryjeme. Ja som dezert odložila do mrazničky na celú noc a na ďalší deň bol hotový. Aj potom ho treba uchovávať v chladničke. 

Odporúčame: Jablkový koláč s quinoou

Zdroj: fitshaker
Magazín
·
23.3.2015

Autor článku

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies