ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Kari panvica s celozrnnými tagliatelle

Kari panvica s celozrnnými tagliatelle

Kari panvica s celozrnnými tagliatelle

Keď mám uviesť, aké jedlá varím najradšej, tak sú to práve jedlá z panvice. Zbožňujem zmesi zeleniny, ryže, cestovín a chutných omáčok. 

Suroviny:

  • 10 ružičiek mrazenej, alebo čerstvej brokolice
  • 1 biele prírodné tofu
  • 1/2 balenia špaldových celozrnných tagliatelle
  • kokosový olej na pečenie
  • hrsť cviklových listov

Omáčka:

  • 1 ČL mierne pikantnej kari pasty
  • 1 ČL kari korenia
  • 1/2 plechovky kokosového mlieka
  • 1/2 plechovky drvených paradajok
  • 5 ks sušených paradajok
  • 1 ČL brezového cukru
  • himalájska soľ a korenie podľa potreby

Postup prípravy: 

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode al dente. Brokolicu 10 minút naparíme. Medzitým si na panvici orestujeme na kokosovom oleji tofu. Mierne ho posolíme. Naparenú brokolicu necháme chvíľku restovať aj s tofu. Pripravíme si omáčku rozmixovaním všetkých ingrediencií na omáčku. Omáčku prilejeme k tofu, pridáme uvarené cestoviny a chvíľku asi 3 minútky  ich spolu prevaríme. Odstavíme, vychladíme, pridáme cviklové listy a konzumujeme.

Odporúčame prečítať: Cestoviny s avokádom

Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/kari-panvica-s-celozrnnymi-tagliatelle/
Magazín
·
11.4.2015

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies