Bielková čoko-tortička s jahodami a mascarpone

Ak túto tortičku pripravíte návšteve, určite sa poteší.
Odporúčame prečítať: Proteínové rezy
Na prípravu 1 torticky v priemere cca 7 cm potrebujeme:
- 5 bielok
- 2 PL kokosového (alebo trstinového) cukru
- 1 PL kakaa
- štipka sódy bikarbóny
- 3 PL mascarpone
- 2 PL agáve
- kôra z 1/2 citrónu
- 1 veľká jahoda
Postup prípravy:
Bielka vyšľaháme do peny. Pridáme cukor, kakao, sódu bikarbónu a jemne vyšľaháme. Pečieme asi 15 minút na 160 stupňov Celzia.Po upečení necháme korpus vychladnúť. Vykrajujeme z neho kolieska. Mascarpone ochutíme agáve a citrónovou kôrou. 1 veľkú jahodu rozrežeme na 3 plátky a kladieme postupne čokoládové koliesko, mascarpone a jahodu. Navrch dáme vždy jahodu.