Pečené rybacie guľky

Hlavnou ingredienciou je tuniak alebo losos.
Ingrediencie:
- 250 g tuniaka, alebo lososa (konzervovaný, alebo čerstvý)
- 20 g ovsených vločiek
- 1 vajce
- morská soľ
- čierne mleté korenie
- cesnakové korenie
Postup:
Ovsené vločky najemno pomelieme, alebo rozmixujeme. Následne ich v miske rozmiešame spolu s tuniakom, alebo lososom (ak použijeme konzervovanú rybu, zbavíme ju šťavy), vajíčkom a korením podľa chuti. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľky pečieme 20 minút pri 180 stupňoch Celzia. Hotové guľky servírujeme teplé, najlepšie spolu s jogurtovou, kôprovou alebo paradajkovou omáčkou.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, sa tiež zaujímajú o:
Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido
Jedlo, ktoré je výborné na obed alebo večeru.