Pečená tuniaková omeleta

Zasýti a výborne chutí.
Ingrediencie (na 2 porcie):
- 150 g tuniaka vo vlastnej šťave
 - 1 cuketa
 - 1/2 cibule
 - 2 cesnakové strúčiky
 - 4 vajcia
 - hrsť strúhaného syra (napr. mozzarella)
 - 2 PL špaldovej múky (voliteľné)
 - 1 ČL morskej soli
 - 1/4 ČL mletej červenej papriky
 - 1/4 ČL mletého čierneho korenia
 
Postup:
Cuketu a cibuľu si nastrúhame, alebo nakrájame nadrobno. V miske ich zmiešame spolu s tuniakom (zbaveným vody), prelisovaným cesnakom a vajciami. Následne pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne zamiešame. Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (napr. na chlieb). Pečieme 30-40 minút pri 180 stupňoch do zlatista. Pred krájaním ju necháme aspoň 5 minút vychladnúť, aby sa nerozpadla.
Zdroj receptu: HD fitness
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bielková omeleta s pečenou kari zeleninou
Špenátová omeleta so sušenými paradajkami

.jpg)

.jpg)