ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Hlavné jedlá > Celozrnné cestoviny s baklažánom a mozarellou

Celozrnné cestoviny s baklažánom a mozarellou

Celozrnné cestoviny s baklažánom a mozarrelou

Jednoduchý recept, z málo ingrediencií, rýchle, zdravé a sýte jedlo aj pre veľkých jedákov. Baklažán. Dužina obsahuje určité množstvo uhľohydrátov, malé množstvo bielkovín a prakticky žiaden tuk. Minerály a vitamíny v ňom majú funkciu prírodného diuretika – podporujú tvorbu moču a činnosť obličiek, pomáha tiež pri fungovaní žlčníka a podporuje trávenie.

SUROVINY

(cca 3-4 porcie)

  • 1 väčší baklažán
  • 2 ks mozzarelly
  • 1 paradajkový pretlak rozmiešaný v troche vody alebo rajčinová šťava (drvené paradajky)
  • Čerstvá alebo sušená bazalka a oregano
  • Cesnak – dva struky
  • Hnedý cukor
  • Soľ
  • Čierne korenie

POSTUP

Baklažán umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Posolíme z oboch strán a necháme „spotiť“. Prebytočnú vodu utrieme papierovou servítkou a obalíme v hladkej múke (nie je podmienka). Na panvici krátko osmažíme z oboch strán a prekladáme do zapekacej misky.

Na poukladaný baklažán ukladáme nakrájanú mozzarellu, pretlačíme dva struky cesnaku, polejeme paradajkovým pretlakom, trochu pocukríme hnedým cukrom, málo posolíme a posypeme čerstvou alebo sušenou bazalkou a oreganom a mletým čiernym korením. Necháme zapiecť cca 25 minút, 170 C. Podávame nakrájané kúsky na celozrnných cestovinách, dozdobené petržlenovou vňaťou.

Hlavné jedlá
·
30.7.2013

Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies