ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Zeleninová fritata

Zeleninová fritata

Zeleninová fritata
Zdroj:

Vo väčšine prípadov sa fritata považuje za jedlo na raňajky, prípadne brunch, podľa mňa je ideálnym večerným pokrmom. 

Suroviny:

  • 3 vajcia
  • 1/2 červenej a zelenej papriky
  • 1 jarná cibuľka
  • soľ
  • korenie
  • 1/2 balenia slaného balkánskeho syra
  • 1 ČL parmezánu
  • sušené chilli korenie
  • 1 ČL pažítky
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 ks sušenej paradajky
  • 1 ČL olivového oleja

Postup prípravy:

Vajíčka si zmiešame v miske so soľou, korením, pažítkou a vňaťou. Jarnú cibuľku vložíme do rozpálenej panvice a krátko restujeme. Papriky a sušenú paradajku nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na cibuľke. Po chvíli zalejeme vajíčkovou zmesou a pečieme. Do vajíčok nalámeme slaný syr na väčšie kocky. Asi po 4 minútach si vezmeme tanier, prikryjeme ním fritatu a  vyklopíme naň celú zmes. Neprepečenou stranou ju vrátime späť na panvicu tak, že pôvodne spodnú stranu máme navrchu. Dopečieme asi 2 minúty a opäť vezmeme tanier a fritatu naň preklopíme. Podávame ju s nakrájanou paprikou, parmezánovými hoblinami a chilli korením.

Odporúčame prečítať: Špenátová omeleta so sušenými paradajkami

Zdroj: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/zeleninova-fritata-/
Fit recepty
·
6.3.2015

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies