ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Tekvicovo-paprikovy krém s hubami

Tekvicovo-paprikovy krém s hubami

Tekvicovo-paprikovy krem s hubami
Zdroj:

Tekvicovo-paprikový krém skvelo chutí, keď je ešte teplý a je posypaný semienkami z granátového jablka.

Suroviny na 4 porcie: 

  • 200 g nakrájanej maslovej tekvice
  • 2 žlté sladké papriky
  • 200 g šampiňónov
  • 200 ml kokosového krému
  • ½ ČL kurkumy
  • ½ ČL sladkého kari korenia
  • kôra z 1 citróna 
  • vanilkový prášok
  • škorica
  • soľ, korenie
  • granátové jablko a petržlen na ozdobu

Príprava:

Tekvicu a sladkú papriku opečieme v rúre na 20 minút pri 180 °C. Medzitým si pripravíme huby: očistíme ich a pokrájame vertikálne, každý kus na 4 časti. Na stredne veľkej panvici rozpustíme 1 čajovú lyžičku kokosového oleja. Pridáme huby a soľ. Prikryjeme a varíme po dobu asi 5 minút. Potom huby odstavíme.

Na prípravu krému použijeme upečenú tekvicu a vyčistenú upečenú žltú papriku, ktoré spolu rozmixujeme v mixéri. Pridáme citrónovú kôru a kokosový krém a všetko spolu dobre rozmixujeme dohladka. Potom krém vylejeme do panvice a varíme na malom ohni 2 minúty. Pridáme kurkumu, sladké kari korenie, vanilkový prášok, soľ a korenie a povaríme ešte 8 minút.

Servírujeme tak, že na tanier nalejeme krém a do stredu lyžicou poukladáme šampiňóny. Vrch posypeme semienkami z granátového jablka a dozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame ešte teplé.

Odporúčame prečítať: Polievka tekvicové "trio"

Fit recepty
·
15.12.2014

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies