ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Sviatočný čokoládový srnčí chrbát bez múky

Sviatočný čokoládový srnčí chrbát bez múky

Sviatočný čokoládový srnčí chrbát bez múky
Zdroj:

Máme pre vás fantastickú dobrotu, ktorá je stvorená na sviatočný stôl. 

Čo budeme potrebovať? 

  • 100 g kokosového oleja
  • 6 lyžíc kokosového cukru (môžete použiť i trstinový)
  • 5 domácich vajíčok
  • 80 g nastrúhanej horkej čokolády (min. 85 %)
  • 2 lyžice kvalitného kakaa
  • 80 g mletého kokosu
  • 1 lyžičku bezfosfátového prášku do pečiva
  • 85 g mletých slnečnicových semienok (môžu byť i mandle)
  • 250 g tvarohu (môžete použiť i ricottu)
  • 150 g mrazených ríbezlí, malín alebo černíc
  • kúsok horkej čokolády na ozdobenie

Ako budeme postupovať?

Kokosový olej si mierne zahrejeme, aby sa s ním ľahšie pracovalo. Spolu s ním si vyšľaháme žĺtky a cukor na hladký krém. Prichystáme si mleté slnečnicové semienka, prášok do pečiva, postrúhanú čokoládu, kakao, kokos a spolu všetko dobre premiešame. Ešte pridáme tvaroh a mrazených ovocníčkov. Z bielkov so štipkou soli si vyšľaháme sneh, ktorý pomaličky vmiešavame do masy. Takto pripravené cesto vylejeme do formy. Ja som koláčik piekla v obdĺžnikovej sklenenej forme, ktorú používam na pečenie chlebíka. A tú som si vyložila papierom na pečenie. Inak si môžete formu vymastiť kokosovým olejom a vysypať kakaom. Pečieme pri 180 °C 30-40 minút. Po vychladnutí vyklopíme, môžeme ozdobiť čokoládovou polevou alebo len čokoládovými hoblinkami.

Odporúčame prečítať: Mandľovo-hruškový koláč

Zdroj receptu: fitshaker
Fit recepty
·
5.4.2015

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies