ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Rizoto s portobello hríbami

Rizoto s portobello hríbami

Rizoto s portobello hríbami
Zdroj:

Portobello hríby majú nízky obsah nasýtených tukov a vysoký obsah bielkovín. Sú výborným zdrojom medi, ktorú naše telo potrebuje na produkciu červených krviniek a na prenášanie kyslíka po tele. 

Čo budeme potrebovať na 2 porcie:

  • 200 g ryže 
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 PL tahini (sezamová pasta)
  • 1 PL tamari
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 PL olivového oleja
  • na opečenie hríbov olivový alebo kokosový olej bez vône
  • 4 portobello hríby
  • soľ a čierne korenie

Postup:

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť ryžu v asi dvojnásobnom množstve vody. Keď začne voda vrieť, pridáme pretlačený cesnak a tamari. Ryžu varíme asi 20 minút domäkka na veľmi miernom ohni. Sem-tam ryžu skontrolujte, možno bude potrebné pridať vodu.
Ku koncu varenia si opečieme hríby na panvici (ja rada pečiem na kokosovom oleji bez vône). Keď hríby zmäknú, pridáme uvarenú ryžu, tamari, olivový olej a citrónovú šťavu. Posolíme, pokoreníme a povaríme na miernom ohni ďalších 5-10 minút, aby sa chute prepojili.

Zdroj receptu: zhravo.sk 

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bulgur s baklažánom a tofuBulgur s baklažánom a tofu

Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť. 

 

Hubové rizoto so shitake a zeleninouHubové rizoto so shitake a zeleninou

Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov, a pri použití správnych surovín má ideálne nutričné hodnoty.

 

 

Karfiolové rizotoKarfiolové rizoto

Čo poviete na karfiolové rizoto ako dnešné menu? 

Fit recepty
·
26.1.2016

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies