ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Parený karfiol zapekaný v kari kruste

Parený karfiol zapekaný v kari kruste

Parený karfiol zapekaný v kari kruste
Zdroj:

Čo poviete na karfiolové menu? Jednoznačne dobrý tip na dnešný obed.

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 1 karfiolovú hlavu
  • 4 vajíčka
  • 2 hrste nakrájanej petržlenovej vňate
  • 3 ČL kari korenia
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • 2 PL špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • štipka soli
  •  štipka trojfarebného korenia

Postup prípravy:

Karfiol naparíme v parnom hrnci. Nechceme, aby bol úplne mäkký, pretože sa bude ešte piecť, preto kontrolujeme, aby bol „al dente“, teda trošičku chrumkavý. Zatiaľ si rozrobíme cestíčko – vymixujeme vajíčka, petržlenovú vňať, kari korenie, strúhaný parmezán, múku, soľ a trojfarebné korenie. Naparený karfiol necháme trošku vychladnúť. Vychladený ho vysypeme do pripravenej rozmiešanej zmesi. Poriadne, aby sa ňou celý obalil. Obalený karfiol rozložíme na pekáč a dáme do rúry piecť na 200 stupňov Celzia, kým uvidíme, že karfiol začína dostávať zlato – hnedú farbu. Podávať ho môžeme s čerstvým šalátom a jogurtovým dresingom.



 

Fit recepty
·
23.5.2014

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies