ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Kuracie nudličky marinované v domácej paradajkovej salse s tofu a ryžou basmati

Kuracie nudličky marinované v domácej paradajkovej salse s tofu a ryžou basmati

Kuracie nudličky marinované v domácej paradajkovej salse s tofu a ryžou basmati
Zdroj:

Žiadne nudné kuracie prsia. Tieto majú grády, sú šťavnaté, slané, sladké, štipľavé, skrátka jedna báseň. Ak potrebujete rýchlo niečo ukuchtiť, tak toto je výborný tip na rýchle a úžasné jedlo.

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 2 kuracie prsíčka
  • 1 výživkovú fľašu domácej paradajkovej salsy
  • 2 čerstvé paradajky
  • 3ks sušené paradajky aj s olejom, v ktorom sú naložené,
  • 5 lístkov čerstvej bazalky
  • 1/2 výživkovej fľaše domáceho pesta
  • 1 malú konzervu sterilizovanej kukurice
  • 1 biele tofu
  • soľ, korenie, chílli korenie
  • 1PL agáve sirup 
  • 1 hrnček ryže basmati (ak to bude večera - bez ryže)

Postup prípravy:

Kuracie prsíčka umyjeme a osušíme a nakrájame na tenké nudličky / pásiky /. V mise si zmiešame paradajkovú salsu, pesto, koreniny, soľ a agáve. Rozmixujeme čerstvé a sušené paradajky spolu s čerstvou bazalkou a zmiešame so salsou a pestom. Urobíme z toho marinádu. Kuracie prsia naprudko krátko opražíme, osolíme, vyberieme a pridáme do marinády.

Prisypeme do marinády aj kukuricu. Necháme 1/2 hodinku marinovať - ak sa ponáhľame, nemusíme. Dáme do zapekacej misky a 25 minút pečieme, kým nám na povrchu mäsíčko nezhnedne. Nakrájame tofu na nudličky a zamiešame ho ku mäsku. Tofu na seba krásne natiahne všetky chute a celé to bude MŇAM. Pripravíme ryžu basmati podľa návodu a papkáme :-)

Fit recepty
·
7.10.2013

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies