ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Jačmenná polievka so zeleninou a mandľovým mliekom

Jačmenná polievka so zeleninou a mandľovým mliekom

Jačmenná polievka so zeleninou a mandľovým mliekom
Zdroj:

Zdravá, chutná a pomerne rýchlo hotová. Presne taká je jačmenná polievka so zeleninoua mandľovým mliekom.

Čas prípravy: menej ako 1 hodina
Doba varenia: menej ako 40 minút

Suroviny na 8 porcií: 

  • 8 ks zelerových stoniek
  • 1 cibuľa
  • 50 g sušených paradajok
  • 200 g jačmeňa
  • 200 g brokolice
  • 200 g karfiolu
  • 1 cuketa
  • 200 g zelenej fazule
  • 200 g baby mrkvy
  • 1 ČL zázvorového prášku
  • 0,5 ČL mletej kurkumy
  • 0,5 ČL mletého sušeného cesnaku
  • 1,5 l vody
  • 100 ml mandľového mlieka
  • 1 PL panenského kokosového oleja
  • tymián
  • soľ, korenie

Príprava:

Jačmeň namočíme do vody asi na hodinu. Sušené paradajky necháme odmočiť asi na 15 minút. Zeler a cibuľu pokrájame na malé kúsky. Do predhriateho hrnca dáme lyžicu kokosového oleja a pridáme zeler a cibuľu. Udržiavame na strednom ohni, až pokiaľ cibuľa nenadobudne zlatistú farbu. Pridáme 20 g sušených paradajok a 0,5 litra vriacej vody. Udržujeme na strednom ohni ďalších 10 minút. Prilejeme mandľové mlieko a varíme ešte 10 minút. Všetky ingrediencie potom rozmixujeme na hladké pyré. Pyré zmiešame s pšenicou, pridáme 1 liter vody a varíme na nízkom ohni ešte 20 minút. Potom pridáme pokrájanú brokolicu, karfiol, cuketu, zelenú fazuľu a baby mrkvu. Nakoniec ochutíme koreninami: zázvorovým práškom, mletým cesnakom, kurkumou, tymiánom, soľou a korením. Varíme na nízkom ohni ešte ďalších 20 minút.

Odporúčame prečítať: Polievka z pečenej cvikle

Fit recepty
·
9.3.2015

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies