ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Hummus s gaštanovými tyčinkami

Hummus s gaštanovými tyčinkami

Hummus s gaštanovými tyčinkami
Zdroj:

Hummus je pochúťka, ktorú milujú ľudia na celom svete. 

(bez obsahu laktózy, bezlepkové, bezvaječné, bez cukru)
Čas prípravy: menej ako 5 hodín
Doba varenia: menej ako 1 hodina

Suroviny na 10 porcií: 

Na prípravu humusu:

  • 300 g cíceru
  • 70 g sezamových semienok
  • 4 PL extra panenského olivového oleja
  • 100 ml vody
  • 1 citrón
  • 1/4 ČL rasce
  • soľ, korenie

Na prípravu gaštanových tyčiniek:

  • 120 g gaštanovej múky
  • 100 g múky z ovsených vločiek
  • 60 g špaldovej múky
  • 20 ml kokosového oleja
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 70 ml vody
  • soľ

Príprava gaštanových tyčiniek:

Zmiešame múku z ovsených vločiek, gaštanovú a špaldovú múku a soľ. Osobitne zmiešame kokosové mlieko, teplú vodu a kokosový olej. Potom pomaly spolu zmiešame suché a tekuté ingrediencie. Cesto miesime dovtedy, kým nebude dostatočne elastické. Cesto prikryjeme a necháme chvíľu odležať. Následne vytvarujeme tyčinky a dáme piecť do rúry (pri teplote 160 ºC približne 30 minút).

Príprava hummusu:

Cícer necháme namočený vo vode 3-4 hodiny. Potom vodu vylejeme a cícer varíme dovtedy, kým nezmäkne. Medzitým si pripravíme tahini. Sezamové semienka vymiešame s extra panenským olivovým olejom na pastu. V prípade, že je tahini suché, pridáme ešte trochu olivového oleja. Potom do pasty vytlačíme citrónovú šťavu. Všetky suroviny následne vymixujeme v mixéri na hladkú pastu. Ak uprednostňujeme tekutý hummus, jednoducho pridáme trochu vody.

Odporúčame prečítať: Hummus s rímskou rascou

Fit recepty
·
18.2.2015

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies