RAW rizoto s pestom zo sušených paradajok

Dlho som váhala, kým som sa odhodlala vyskúšať tento recept. V živote by ma nenapadlo jesť surový karfiol.
Suroviny:
- 4 väčšie ružičky karfiolu
Pesto:
- hrsť kešu orieškov
- 4 ks sušených karadajok
- 3 PL extra panenského olivového oleja
- štipka himalájskej soli
- 1/2 ČL sušeného cesnaku
- 5 lístkov bazalky
- 3 listy mäty
- 3 PL vody
Postup prípravy:
Kariol očistíme tak, aby nám ostalo čo najmenej stoniek. Vložíme do mixéru a rozmixujeme na drobné kúsky, až nám to skutočne pripomína zrniečka guľatej ryže. Ingrediencie na pesto rozmixujeme a zamiešame s karfiolom. Ozobíme zelenou vňaťou alebo pažítkou a chrumkavou červenou paprikou. V prípade potreby ešte dosolíme.