ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami

Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami

Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami

Skúste tento koláčik, je vynikajúci, bez cukru (iba 2 lyžice medu), bez múky, margarínu, jednoducho zdravý a navyše skvelo chutí! 

SUROVINY

  • použila som plech veľkosti 35 x 24 cm (asi 16 porcií)
  • 1 šálka pšena 
  • 2 vajíčka, 1 žĺtko
  • 2 PL medu
  • škorica
  • ovocie podľa chuti: ja som použila jablká, sušené hrozienka, sušené slivky
  • 30 g roztopeného masla

POSTUP

Pšeno opakovane sparte vriacou vodou (aspoň 3-krát), nechajte ho okvapkať. Varte vo vriacom, osolenom sójovom mlieku pri stálom miešaní asi 10 minút, pokým sa mlieko nevyparí. Následne stiahnite z platne, primiešajte 2 lyžice medu a škoricu, a nechajte pod pokrievkou 15 minút dôjsť. Do uvareného pšena vmiešajte vajíčka a maslo. Pridajte ovocie – jablká, sušené hrozienka, sušené slivky. Cesto vlejte do vopred pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte asi 30 minút vo vopred vyhriatej rúre. 

Zdroj receptu: Zuzana Benčová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Makový koláč so slivkami a orieškamiMakový koláč so slivkami a orieškami

Tento koláč si zamilujete.

 

 

Pohánkové hniezdoPohánkové hniezdo

Pohánku som varievala už od môjho detstva.

 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukruPšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť. 

Fit recepty
·
9.3.2016

Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies