ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na obed či večeru, ste tu správne. 

Odporúčame prečítať: Hodujte v jeseni so zdravou a chutnou tekvicou

Ingrediencie:

  • ryba: je na vás akú máte radi
  • soľ, čierne korenie, kôpor, citrón
  • môže byť sladká horčica 
  • mladá tekvica hokaido 
  • bylinky: rozmarín, tymián
  • olivový olej
  • špenát
  • 1 strúčik cesnaku

 
Postup:

Najskôr dobre umyjeme a nakrájame tekvicu na menšie kúsky, rozložíme na plech, polejeme olejom, posolíme a posypeme bylinkami. Pečieme pri 170 stupňov Celzia asi 20 minút, kým nie je mäkká. Kým sa tekvica pečie, rybu okoreníme z oboch strán, môžeme opatrne potrieť horčicou a položíme na ňu plátok citróna a dáme na papier na pečenie na olivový olej. Vloźíme do rúry, kde sa už pečie tekvica. Trvá to cca 15-20 minút. Špenát krátko podusíme, osolíme a pretlačíme doň 1 strúčik cesnaku.

Odporúčame prečítať: Polievka "tekvicové trio"

Zdroj receptu: http://www.fitrecepty.com/news/pecena-treska-so-spenatom-a-tekvicou-hokaido/
Fit recepty
·
15.11.2014

Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies