Morčacie tartaletky s avokádom, fazuľou a chilli

Občas je potrebné zjesť aj mäso. Ale ak už, nech je kvalitné. A kľudne aj na večeru. Ja si večer dávam z mäsa najmä vývary s plnou miskou zeleniny, ale rada zobnem aj kvalitné prosciutto s cottage syrom a paradajkami. Nuž je to na vás, ja vám tu ukážem zopár dobrých tipov na večerné mäsové jedlá.
Na 3 formičky o priemere asi 12 cm potrebujeme:
1 morčacie prso /ideálne bio/, 1/2 hrnčeka bielej fazule, 1 avokádo, 1 chilli paprička /červená/, 2 PL agáve, 1 hrnček strúhaného parmezánu, 1 PL olivový olej, soľ, čierne korenie, na ozdobu poľníček
Postup prípravy:
Morčacie prso očistíme a nakrájame na tenšie pásiky, resp. väčšie rezance. Nasolíme ho, okoreníme a prudko opražíme na 1 lyžici olivového oleja dozlatista. Nakrájame avokádo na kocky, alebo ho môžeme aj popučiť vidličkou, pridáme nasekanú chilli papričku, soľ, korenie a agáve sirup. Premiešame. Fazuľu prepláchneme z plechovky od nálevu. Parmezán si nastrúhame, vymastíme formičky olivovým olejom a ukladáme - morčacie prsia, avokádo, fazuľa, parmezán. Dáme zapiecť na maximum na cca 12 minút. Podávame s poľníčkom a ideálne so skvelým, kvalitným, dobre vychladeným suchým bielym vínom.