ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Celozrnný mandľový chlebík z domácej pekárne

Celozrnný mandľový chlebík z domácej pekárne

Celozrnný domáci mandľový chlebík
Ste aj vy takí chleboví? Zvlášť krvná skupina (A) si na chlieb a pečivo vyslovene potrpí. Bez celozrnného krajca natretého maslom, s plátkom syra a papriky si už ani ja svoje raňajky neviem predstaviť. Ale kde ten celozrnný zohnať?? V obchode si ho nekúpite. Investujte do domácej pekárničky a začnite piecť sami, je to jednoduché!
 

SUROVINY 

(1000 gramový chlieb)

- pohár s objemom 300 ml

- 3 PL olivového alebo tekvicového oleja

- 1 PL cukru

- 1 zarovnaná PL soli

- 4 a pol pohára celozrnnej špaldovej múky

- 400 – 450 ml vlažnej vody

- 2 KL sušeného droždia

- ľubovoľné semená a oriešky

Ja pridávam celý pohárik J Omega 3 sú predsa najdôležitejšie. A nenechajte sa zmiasť, že keď dáte veľa orechov, chlieb bude príliš kalorický – práve naopak, oriešky obsahujú tie „dobré“ tuky, ktoré potrebujú naše nervy a mozog a ktoré sa neukladajú do tukových zásob.

POSTUP

Všetky ingrediencie nasypeme/nalejeme v tom poradí, ako sú napísané do domácej pekárničky, zapneme na program „celozrnný chlieb“ a pečieme podľa návodu. Využívam aj skrátený program – 2:30 h. A voňavá chrumkavá zdravá dobrota je na svete!

domáci chlieb

Fit recepty
·
28.8.2013

Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies