ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Predjedlá > Socca alias cícerová placka

Socca alias cícerová placka

Socca alias cícerová placka

Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok, ale mi si z nej najrašej robíme placky zvané socca.

 

Odporúčame prečítať: Kvalitné zdroje bielkovín, ktoré nesmú chýbať v jedálničku športovca

Doba prípravy: cca 15 minút.

Na 4 placky potrebujeme (aj keď záleží podľa toho, aké hrubé ich pripravíme):

  • 150 g cícerovej múky (kúpite v orientálnych alebo bio potravinách)
  • 250 ml vody
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • môžete pridať aj vaše obľúbené bylinky, cibuľu, semiačka, čokoľvek, čo vás napadne

Postup: 

Z uvedených ingrediencií si mixérom, alebo metličkou vymiešame cesto, ktoré by malo byť o niečo hustejšie ako palacinkové. My soccu robíme na panvici a na dostatočnom množstve oleja (z každej strany sa opeká cca 2 minúty), ale dá sa robiť aj v pekáči. Najmä vtedy, ak ju pripravujete pre viacero osôb. Tu však treba opatrne vybrať veľkosť pekáča a množstvo cesta.

Odporúčame prečítať: Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/socca-alias-cicerova-placka/

 

Predjedlá
·
21.9.2014

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

Prečítajte si aj

Tuniakové proteínové guličky
Magazín
Redakcia
·
6.6.2024
Nastavenie cookies