Pórová polievka

Pór patrí do rovnakej rodiny ako cesnak a cibuľa. To znamená, že pri krájaní alebo rozpučení sa aktivuje látka allicín
Suroviny:
- 4 póry
 - 4 uvarené zemiaky
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 1 PL kokosového oleja alebo maslového tuku (ghee)
 - 1 ČL himalájskej soli
 - 250 ml zeleninového bujónu alebo vody
 - 1 ČL sušeného tymiánu a rozmarínu
 
Postup:
Pór pokrájame na kolieska a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme soľ, rozpučený cesnak, bylinky a bujón a privedieme do varu. Pridáme zemiaky a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké, teda cca 20 minút. Necháme krátko vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom na krémovú konzistenciu. Pri podávaní ozdobíme zelenými lístkami.
Zdroj: zdraviebezliekov.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Brokolicová polievka so syrovým čipsom



.jpg)
.jpg)