Hrášková polievka

Hrášok obsahuje nielen kyselinu listovú, ktorá je dôležitá pre tvorbu nových buniek, ale obsahuje aj vitamín K, ktorý je nevyhnutný pre zrážanlivosť krvi.
 
Suroviny:
- 1 lyžička kokosového oleja
 - 2 stredne veľké póry
 - 1 strúčik cesnaku (rozpučený)
 - 2 hrnčeky zeleninového bujónu
 - 3 hrnčeky mrazeného, alebo čerstvého hrášku
 - 1 lyžička estragónu, alebo mäty
 - 3 reďkvičky (pokrájané na jemné plátky)
 
Postup:
V hrnci zohrejte olej a pridajte pór, opražte asi 8 minút a pridajte cesnak spolu so zeleninovým bujónom a vodou, priveďte do varu. Po 10 minútach varenia pridajte hrášok a povarte asi 1 minútu. V mixéri potom rozmixujte spolu s estragónom na krémovú polievku. Podávajte ozdobené s plátkami reďkovky.
Odporúčame prečítať: Polievka z pečenej cvikle
Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/hraskova-polievka/

.jpg)
.jpg)