Pochúťky z pohánkovej múky

Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina, volajú ho smaccafam a nie je zeleninový, ale používajú doň klobásku (salsiccia), alebo párok. Ja som vytvorila viac variácií a toto je jedna z nich.
Potrebujeme:
- 1 červenú cibuľu
 - pol lyžičky kurkumy
 - 2 lyžice olivového oleja
 - 1 žltá paprika
 - 15 ks ružičkového kelu (prerezať na polovicu)
 - cuketa 1 ks (nastrúhať nahrubo)
 - 120 g mandlí bielych olúpaných (2/3 nasekať a ostatné nechať celé na posypanie)
 - medvedí cesnak 1 lyžica pesta alebo 4-5 lístkov čerstvého nasekať nadrobno (medvedí cesnak môžete nahradiť 3-4 strúčikmi cesnaku)
 - pohánková krupica 250 g, alebo hrubá múka podľa výrobcu
 - vajíčka 3ks
 - mlieko 3dcl
 - jogurt 1ks (ja som dala kozí)
 - parmezán (nastrúhaný nahrubo 2 lyžice)
 - biele korenie mleté
 - soľ
 
Postup:
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme kurkumu, červenú cibuľku nakrájanú na kolieska, žltú papriku nakrájanú na kúsky a krátko orestujeme, pridáme ružičkový kel a 5 minút trocha podusíme pod pokrievkou. V mise zmiešame jogurt, vajíčka a mlieko, pomaly prisypeme a vmiešame múku. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu, nasekané mandle, medvedí cesnak, parmezán a primiešame opečenú zmes z panvice. Celú masu dochutíme korením a soľou a vlejeme do keramického pekáča, alebo do kameninového (vymasteného olejom a vysypaného pohánkovou krupicou). Povrch posypeme celými mandľami. Pečieme v rúre na 190 stupňoch Celzia asi 40 minút.
Odporúčame prečítať:
Naša krv prezrádza, ako sa stravovať
Znovuobjavená pohánka
.jpg)
(1).jpg)
(1).jpg)