ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Ostatné > Domáce tortilla placky

Domáce tortilla placky

Domáce tortilla placky

Jeme ich plnené, ako prílohu ku šalátom, s hummusom. Jeden čas sme kupovali tortilla placky v obchodoch, ale len veľmi ťažko sa zháňajú také, ktoré neobsahujú nespočetne veľa éčok, rôzne stabilizátory typu guarová guma či kypriace látky, konzervačné látky a tak ďalej a tak ďalej.

Recept na 4 placky / čas prípravy cca 30 minút

Potrebujeme:

  • 250 g hladkej celozrnnej pšeničnej múky
  • 180 ml horúcej vody z rýchlovarnej kanvice
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli

Postup:

Testovali sme viacero múk, ale hladká celozrnná pšeničná múka zvíťazila na plnej čiare. Ďalším adeptom je hladká špaldová, ak by ste prvú v poradí náhodou nezohnali. Všetky ingrediencie spolu spracujeme do hladkého cesta (cca 5 minút). Len si dávajte pozor, aby ste sa neobarili vriacou vodou. Po zovretí si ju nechajte trošku vychladnúť.

Cesto necháme cca 10 minút odpočinúť. Potom si ho rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme guličky, ktoré rozvaľkáme na tenké placky. Vyvaľkané placky opečieme z každej strany na rozpálenej suchej panvici. Placku otočíme po chvíli, ako sa nám začnú vytvárať vzdušné bubliny.

Aby boli placky mäkké, medzi každú jednu dáme navlhčený obrúsok a dáme ich odležať do mikroténového vrecka.

http://www.biteme.sk/domace-tortilla-placky/
Ostatné
·
22.7.2014

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies