ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Tvarohové pagáčiky Patrika Rybára

Tvarohové pagáčiky Patrika Rybára

Tvarohové pagáčiky Patrika Rybára

Aký fit recept si obľúbil vynikajúci brankár slovenskej reprezentácie Patrik Rybár? Teraz si ho môžete pripraviť jednoducho aj vy, či už na desiatu, olovrant alebo ako slaný snack.

Celkový čas prípravy: 40 min.

Porcie: 30 ks

Suroviny

  • 300 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 250 g hrudkového tvarohu
  • 150 g masla
  • 100 g kyslej smotany alebo smotanového jogurtu
  • 1 vajce
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL soli
  • vajce na potretie
  • rasca

Postup

Zmiešame si múku s práškom do pečiva. Pridáme tvaroh, smotanu, vajce, soľ a jemne zmäknuté maslo.

Vypracujeme si cesto a necháme ho zhruba 10 minút oddychovať.

Z cesta odoberieme časť a vyvaľkáme ju na hrúbku 8 cm. Nožíkom vykrojíme kolieska, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.

Ďalšie chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete v knihách z produkcie Supershape na www.eshop.cvicte.sk.

Supershape

Magazín
Patrik Rybár
·
24.3.2022

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies