ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Tekvicová torta s kešu

Tekvicová torta s kešu

Tekvicová torta s kešu

Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.

Ingrediencie (na okrúhlu formu s priemerom 22 – 24 cm)

na korpus

  • 150 g špaldovej múky
  • 2 lyžice napučaných semienok "Raňajky Inkov" (2 lyžice semienok + 6 lyžíc vody, stačí 15 minút vopred)
  • 330 g tekvicového pyré (pyré z jednej tekvice hokkaido)
  • 125 g jablkového pyré 
  • 80 g cukru muscovado
  • 20 g BIO škoricového cukru 
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli
     

na frosting (polevu)

  • 100 g namočených kešu orieškov (stačí tak 2 hodiny vopred)
  • 100 ml mandľového alebo ryžového, alebo sójového nápoja
  • 2 lyžice medu (možno použiť i javorový sirup)
  • 1 PL kokosového oleja
  • 30 až 50 kvapiek vanilkovej esencie
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL instantnej ryžovo-pohánkovej kaše 
  • štipka soli
  • pekanové orechy na ozdobu
     

Postup:

1. Najprv si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu umyte, rozkrojte na štvrtiny, vydlabte semienka s dužinou a pečte na plechu s papierom na pečenie šupkou hore, 50 minút pri 180 ° C do zmäknutia. Potom plech vyberte a ešte za tepla zlúpnite šupku. Nechajte 5 minút odpočinúť, potom tekvicu v úzkej dóze zmixujte na pyré tyčovým mixérom. Rúru si môžete nechať predhriatu.

2. Teraz si pripravte cesto na korpus. Do hlbokej misy preosejte múku a zmiešajte ju s práškom do pečiva a sódou. Potom pridajte oba cukry, škoricu a štipku soli. Všetko premiešajte.

3. Teraz pridajte tekuté ingrediencie – jablkové pyré, vychladnuté tekvicové pyré a tiež napučané semienka. Všetko dôkladne premiešajte do kompaktnej hmoty.

4. Cesto nalejte do vymastenej okrúhlej formy na torty a pečte približne 45 minút pri 180 °C.

5. Medzitým, ako sa pečie korpus, si pripravte tzv. frosting. Do mixéra dajte všetky ingrediencie a mixujte dohladka. Nechajte oddýchnuť v chladničke aspoň 30 minút alebo po dobu pečenia korpusu.

6. Keď je korpus hotový, nechajte ho aspoň 30 minút vydýchať a potom navrstvite polevu. Ozdobte pekanovými orechmi. Nechajte vychladnúť a odležať cez noc v chladničke.

Zdroj: biochemicka.cz

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Raw karamelová tortaRaw karamelová torta

Po skonzumovaní tejto torty si oblížete všetky prsty. 

 

 

Lievance s jablkami a mandľovým maslomLievance s jablkami a mandľovým maslom

Tieto lievance môžu byť aj maškrtou, ktorú si doprajete po obede. 

 

 

Rýchly čučoriedkový koláčRýchly čučoriedkový koláč

Čučoriedky milujem na všetky spôsoby. Aj vy? 

Magazín
·
14.11.2016

Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies