Šťavnatý jablkový pie

Najradšej ho mám, keď je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny, alebo créme fraiche, ale aj samotný je výborný.
Odporúčame prečítať: Čo by nášmu jedálničku nemalo chýbať v jeseni
Suroviny:
- 1 lístkové cesto
- 1/2kg jabĺk
- 80 g hnedého cukru (môže byť aj obyčajný)
- 2 PL hrozienok
- 4 PL vlašských orechov
- 1 ČL mletej škorice
- 1 PL hladkej múky
- 1 vajce na potretie
Postup:
Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, uložíme naň cesto tak, aby nám približne 5 cm prečnievalo. Jablká nakrájame na tenké plátky, zmiešame s múkou, cukrom, škoricou, posekanými orieškami a hrozienkami. Jablkovú zmes vysypeme na cesto a vyčnievajúce kraje prehneme smerom do stredu. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi polhodinu.