ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Špargľa de luxe s bylinkovým pyré

Špargľa de luxe s bylinkovým pyré

Špargľa de luxe s bylinkovým pyré

Rozhodla som sa, že špargľa zostane v tej najjednoduchšej podobe, ako je len možné, zatiaľ čo príloha - zemiakovo-šošovicové pyré s bylinkami a cesnakový dip budú o čosi výraznejšie.

Na dve porcie potrebujete:

  • zväzok zelenej špargle
  • maslo
  • čierne korenie
  • soľ
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • hrnček červenej šošovice
  • 2 jarné cibuľky aj s 3 cm zelenej časti
  • hrsť nasekanej pažitky
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • maslo/ olivový olej

Dip:

Polovica balenia syru typu Philadelphia vymiešaná so strúčikom cesnaku.

Postup:

Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode. Šošovicu prepláchneme a tiež uvaríme - trvá to asi 10-15 minút. Ochutíme soľou a korením. Jemne rozmixujeme tyčovým mixérom. Zemiaky pretlačíme, pridáme šošovicu a poriadne premiešame na husté pyré. Vďaka tomu, že je šošovicová zmes redšia, nie je potrebné žiadne mlieko. Pridáme masielko, alebo olivový olej, premiešame a dochutíme soľou, korením a bylinkami.

Drevnaté konce špargle zrežeme a krátko ju oblanšírujeme. Opečieme ju dozlatista na masle, ochutíme soľou a korením a ozdobíme vymiešanou philadelphiou s cesnakom.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/05/spargla-de-luxe-s-bylinkovym-pyre.html

Magazín
Broňa Horváthová
·
23.4.2014

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies