ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Skvelý koláčik

Skvelý koláčik

Skvelý koláčik

V tomto recepte tvorí základ špaldová múka, ktorá je veľmi zdravá. Čerešničkou na torte je plnka.

Suroviny:

  • 4 hrnčeky špaldovej hladkej múky
  • 250 g masla
  • 2 KL škorice
  • 3 PL cukru z kokosových kvetov (med)

Plnka:

  • pol kila a viac vykôstkovaných čerešní
  • šťava z jedného citróna
  • 1 KL škorice
  • 1/2 KL mletého zázvoru
  • 1/4 KL nastrúhaného muškatového orieška
  • 1/2 hrnčeka cukru z kokosových kvetov (med)
  • 2 PL kukuričnej múky, alebo škróbu
  • 1 vajce

Postup:

V mise zmiešame múku, škoricu, nadrobno nakrajané maslo a cukor, prípadne med a vypracujeme drobenku. Pridáme 6 lyžíc vody a vypracujeme cesto. To rozdelíme na dve časti, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.
Zatiaľ do hrnca s čerešňami pridáme všetky koreniny, šťavu z citróna, cukor a na miernom ohni varíme. Keď čerešne pustia vodu, odoberieme z nej asi štvrť hrnčeka a premiešame s kukuričnou múkou, prípadne škrobom a vrátime do hrnca, kým sa čerešne nezačnú variť. Keď čerešňová zmes zhustne, odstavíme a necháme vychladnúť.

Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy. Jedno cesto vložíme do vopred vymastenej nádoby na pečenie, zalejeme čerešňovou zmesou a prikryjeme druhým cestom. Cesto popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.

Magazín
Petra Paulinyová
·
7.7.2014

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies