ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Raňajky sú základ dňa. Aj sladké sú zdravé!

Raňajky sú základ dňa. Aj sladké sú zdravé!

Raňajky sú základ dňa. Aj sladké sú zdravé!

Sladké. Aj vám sa pri tomto slovíčku rozžiaria oči? V prípade, že by ste ani len netušili o negatívnych účinkoch cukru, určite by bol pravidelne a bohato zastúpený vo vašom jedálničku. Pravda je však taká, že chcete žiť zdravo a cukru sa radšej vyhýbate. Ale... telo správne sacharidy potrebuje. Ako raňajkovať zdravo a sladko?  

Teória, teória, teória. Písať o prospešných a škodlivých sacharidoch sa dá naozaj rozsiahlo. Ako je to však v praxi? Preto si radšej hneď zajtra spolu s nami pripravte chutné sladké raňajky. Tu sú tri tipy:

1. Ovocie s tvarohom, alebo jogurtom

Ovocie je zdrojom jednoduchých sacharidov, ktoré telu dodávajú energiu. Navyše obsahuje veľa hodnotných látok. Tvaroh je plný bielkovín potrebných pre svaly a, samozrejme, je v ňom zastúpený aj vápnik. Tvoria ideálnu kombináciu na raňajky.

Ako pripraviť zdravé raňajky zo spomínaných ingrediencií? Do odtučneného tvarohu, alebo jogurtu pridajte obľúbené čerstvé ovocie – jahody, čučoriedky, černice a napríklad kúsky marhúľ. Popustite uzdu fantázii a ovocie skombinujte podľa chuti!

Odporúčame prečítať:

Krupicové raňajky

Raňajky sú základ 

2. Krupica ochutená škoricou, medom a orechmi

Namiesto tradičnej detskej krupice použite špaldovú krupicu, ktorá svojou chuťou pripomína orechy. Je možné pripraviť ju s mliekom, alebo aj s vodou. Uvarenú krupicu oslaďte medom, škoricou a posypte obľúbenými orechmi. Pridajte tenký kúsok obyčajného masla a pár kvapiek kokosového oleja, ktoré spolu s orechmi „zbrzdia“ účinok rýchlych sacharidov.

3. Ovsené vločky s banánom a orechmi

Jemné ovsené vločky zalejte vriacou vodou, aby zmäkli. Pridajte roztlačený banán, orechy, škoricu, tenučký plátok masla, pár kvapiek kokosového oleja a zamiešajte. Nakoniec pokvapkajte citrónovou šťavou. Vzniknutá „masa“ síce nevyzerá príliš príťažlivo, ale je veľmi chutná a zdravá.

Ktorý recept vás láka najviac?

Magazín
Mirka
·
8.7.2013

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies