ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Placky z quinoy s mandľovým dipom

Placky z quinoy s mandľovým dipom

Quinoa placky s mandľovým dipom

Pre všetkých, ktorí obľubujete placky rôznych druhov, foriem a chutí.

Potrebujeme pre 4 osoby

Na placky

  • 250 g quinoy
  • 1 väčší batát (sladký zemiak)
  • 1 konzervu červenej fazule (200 – 400 g, podľa chuti)
  • 2 stredne veľké červené cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 červenú papriku
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • 1 čajovú lyžičku (sušeného) oregana
  • 1 čajovú lyžičku mletej rasce
  • šťavu z jedného citróna
  • 1 čajovú lyžičku soli

Na mandľový dip

  • 250 g surových mletých mandlí
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 120 ml vody
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky

Postup

Quinou uvaríme podľa návodu na obale a uvaríme aj sladký zemiak, ktorý následne roztlačíme ponorným mixérom. Červenú papriku a cibuľku nakrájame na maličké kocky a spolu s pretlačeným cesnakom opražíme na oleji dozlatista. Vo veľkej nádobe zmiešame všetky potrebné ingrediencie: uvarenú quinou, roztlačený a uvarený zemiak, opraženú papriku, cibuľu a cesnak, červenú fazuľu, petržlenovú vňať, koreniny a citrónovú šťavu. Keď máme všetko dostatočne premiešané, tvarujeme menšie placky, ktoré na rozohriatom oleji opečieme dozlatista. Konzistencia tohto pokrmu je trošku jemnejšia, s plackami je preto potrebné manipulovať opatrnejšie, aby sa vám na panvici nerozpadli.

A ako na mandľový dip? Veľmi jednoducho! Všetky potrebné ingrediencie dôkladne zmixujeme ponorným mixérom. Ak by bola konzistencia príliš hustá, pridáme ešte trošku vody.

Zdroj receptu: biteme.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cícerové fašírkyCícerové fašírky

Zdravé a chutné fašírky na obed. 

 

Cuketové placky s bryndzou (bezlepkové)Cuketové placky s bryndzou

Aj vyprážané jedlá môžu byť zdravé. 

 

Chrumkavé zeleninové plackyChrumkavé zeleninové placky

Máte na záhrade veľa cukety? Pripravte si chutné placky.

 

Magazín
·
14.5.2016

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies