ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Nátierka z mungo fazuliek

Nátierka z mungo fazuliek

Nátierka z mungo fazuliek

Mungo  sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok. 

Na nátierku budete potrebovať

  • 200 g mungo fazuliek
  • cibuľu – stredne veľkú
  • 4 až 5 polievkových lyžíc oleja
  • 2 čajové lyžičky karí korenia
  • 1 čajovú lyžičku morskej soli
  • sušené paradajky
  • 600 ml vody

Postup

Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju na oleji asi 5 až 8 minút, pridajte karí korenie, chvíľu restujte spolu s cibuľou a pridajte k tomu suché mungo fazuľky. Fazuľky predtým nenamáčajte, lebo by sa rozvarili. Celú zmes ešte pár minút restujte a zalejte ju 600 ml vody. Pridajte soľ a na miernom ohni varte cca 30 minút. Zmes je riedka, ale postupne bude hustnúť a na záver sa odparí voda a môžete metličkou nátierku rozšľahať, alebo najemno ponorným mixérom. Na záver dochutíte podľa vlastnej chute – sušené paradajky, bylinky a pod. Nátierku odložte po vychladnutí do chladničky a spotrebujte do 5 až 7 dní.

Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Baklažánovo-papriková nátierkaBaklažánovo-papriková nátierka

Chutná nátierka na celozrnný chlebík. 

 

domáca tatarská omáčkaDomáca tatárska omáčka

Pripravte si zdravú tatárku doma.

 

Pikantné guacamole s koriandromPikantné guacamole s koriandrom

Receptov na guacamole je milión. Máte svoj obľúbený? 

Magazín
·
5.6.2016

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies