ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Mango pena s kešu krémom

Mango pena s kešu krémom

Mango pena s kešu krémom

Mango je inak výborným zdrojom vitamínov A a C. Obsahuje betakarotén, vlákninu a málo tuku. Ak kúpite mango ešte tvrdé, nechajte ho dozrieť pri izbovej teplote.

Recept pre 2 osoby

Potrebujeme:

  • mango
  • 100 g kešu orechov natural
  • agáve alebo javorový sirup
  • mandľové, kokosové alebo ľubovoľné mlieko
  • mixér

Postup: 

Kešu necháme najlepšie cez noc namočené vo vode. Ako sme už spomínali v predošlých receptoch, namáčanie umocňuje nutričné vlastnosti orechov. Orechy zlejeme z vody, dáme do mixéra, do ktorého pridáme cca 1 dcl mlieka, cca jednu polievkovú lyžicu sirupu a mixujeme. Dá sa to aj ponorným mixérom. Trošku dlhšie to trvá, ale ak nemáte úplne výkonný mixér, odporúčame skôr ponorný alebo skúste pridať viac mlieka. Kešu krém si odložíme bokom do misky, umyjeme mixér a očistené mango, oddelené od kôstky, taktiež zmixujeme dohladka. Ak by sa zdráhalo, skúste pridať trošku vody. Mango je samé o sebe dosť sladké, ale ak máte pocit, že ho chcete dosladiť, pokojne tak urobte. Kešu krém a mangovú penu ľubovoľne navrstvite do pohárikov.

Odporúčame prečítať: Avokádový puding

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/slnieckova-mango-pena-s-kesu-kremom/

Magazín
·
26.3.2015

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies