ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Krúpový nákyp s vanilkou

Krúpový nákyp s vanilkou

Krúpový nákyp s vanilkou

Ak zameníte ryžu za krúpy, budete spokojní. 

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 1 hrnček pohánkových krúpov
  • 1-2 hrnčeky vody
  • 1-2 hrnčeky mlieka
  • 2 vajíčka (žĺtka a bielka zvlášť)
  • 1/2 ČL vanilkovej esencie
  • 3 PL hnedého cukru
  • 50 g obyčajného masla
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka premytých hrozienok
  • maslo na vymaslovanie a bezlepkovú strúhanku na vysypanie

Postup:

Hrnček krúpov a dva hrnčeky vody varíme, keď sa voda odparí, prilejeme hrnček mlieka. Pripravíme si misky na suflé. Vymastíme a vysypeme strúhankou (alebo 1 zapekaciu misu). Žĺtka vymiešame s cukrom a esenciou, primiešame roztopené čajové maslo. Občas premiešame variace sa krúpy. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Do variacich sa krúpov pridáme hrozienka. Po 10-20 minútach varenia krúpov ich odstavíme. Vmiešame do nich žĺtkovú zmes a zľahka aj bielka. Naplníme zapekacie misky. Dáme piecť na približne 10 minút. Podávame len tak, ale chutné je to aj s ovocným kompótom s griotkou.

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hawai pohánkový nákypHawai pohánkový nákyp

Niečo zaujímavé a iné pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a laktóze. 

 

Pohánkový nákyp s tvarohomPohánkový nákyp s tvarohom

Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy.

 

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes. 

 

Magazín
·
14.11.2015

Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies