ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Jednoduchý quinoa šalát s čerstvou zeleninou a klíčkami

Jednoduchý quinoa šalát s čerstvou zeleninou a klíčkami

Jednoduchý quinoa šalát s čerstvou zeleninou a klíčkami

Špičkový recept, ktorý vám dodá energiu a naštartuje mozgové bunky.

Recept pre 2-3 osoby. Čas prípravy (30 minút)

Potrebujeme:

  • cca 130 g obilniny quinoa
  • 1 baklažán
  • 1 kápiu
  • 100 g baby špenátu
  • veľkú hrsť vlašských orechov a tekvicových semiačok
  • klíčky mungo
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • bylinky

Postup: 

Quinou uvaríme podľa návodu. Zväčša sa varí 15 minút vo vriacej a osolenej vode. Dobre si ju pred varením prepláchnite, aby nemala horkú chuť. Baklažán nakrájame na plátky a dáme ho osolený, okorenený a pokvapkaný olivovým olejom piecť na papier na pečenie. Pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia 15-20 minút. Môžete pridať aj obľúbené bylinky, napr. provensálske korenie. Už určite viete, že baklažán je dobré vopred nasoliť (aspoň 10 min. pred pečením). Začne sa "potiť" a tým pádom nenasaje toľko oleja, ktorý pridáte až pred pečením.

Nakoniec už len zmiešame quinou, upečený baklažán, tenké plátky čerstvej, surovej kápie, baby špenát, oriešky a semiačka, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici a šalát nakoniec ozdobíme našimi domácimi mungo klíčkami.

Odporúčame prečítať: Quinoa zapekanec

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/jednoduchy-quinoa-salat-s-cerstvou-zeleninou-a-klickami/
Magazín
·
23.1.2015

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies