ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fitness sviečková

Fitness sviečková

Fitness sviečková

Ako pripraviť chutnú fit sviečkovú, ktorá dostane aj tých najväčších gurmánov? 

Príprava: 45 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • 1 kg hovädzieho mäsa
  • 2 ks batatov
  • soľ
  • 1 l vody
  • čierne a nové korenie
  • 1 cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • 3 ks mrkvy
  • 4 – 5 ks petržlenu
  • petržlenová vňaťka
  • kôpor
  • 1 biely jogurt
  • čerstvé maslo
  • 4 ks cherry paradajok na ozdobenie
  • mätové lístky

Postup:

Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, pridáme vodu, soľ, čierne a nové korenie, očistený strúčik cesnaku a celú cibuľu. Necháme zovrieť a varíme na miernom ohni 35 minút.

V druhom hrnci si pripravíme očistený petržlen a mrkvu, pridáme vodu, soľ a varíme 15 minút.

Bataty si pripravíme zvlášť a varíme ich v šupke v osolenej vode, pokým nezmäknú.

Keď sa mäso uvarí, odstavíme ho z ohňa a necháme vypariť. Popritom si precedíme petržlen a mrkvu. Oddelíme a odoberieme mrkvu, ktorú nakrájame na kolieska a použijeme na ozdobenie.

Petržlenové pyré rozmixujeme, pridáme trochu masla, jogurtu a dosolíme, môžeme pridať aj vňaťku a kôpor. Bataty si očistíme a servírujeme pokrájané na kolieska.

Výživové hodnoty na 1porciu: 3207 kJ/801 kcal, 41 g tukov, 58 g bielkovín, 37 g sacharidov, GL priemer 3

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka

AUTOR RECEPTU:

 

Magazín
Branislava Spodniak
·
24.10.2019

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies