ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Domáce arašidové maslo

Domáce arašidové maslo

Domáce arašidové maslo

Návod na prípravu domáceho arašidového masla. 

Na arašidové maslo potrebujeme:

  • 200 g lúpaných nepražených a nesolených arašidov
  • štipku soli

Postup: 

Arašidy zľahka a na stredne silnom ohni, približne 2 až 3 minúty, orestujeme na panvici, kým nepustia arómu. Necháme trošku vychladnúť a premiestnime ich do úzkej a vysokej nádoby. Pridáme štipku soli a mixujeme ponorným mixérom 5 minút. Arašidy krásne pustia olej a maslo bude hladké a vláčne, no stále v ňom budete cítiť drobné chrumkavé kúsky. 

Arašidové maslo môžeme dochutiť škoricou, kakaom či medom. Nebojte sa experimentovať. 

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Řaňajková maková kašaChutná maková kaša

Mak je vzácnym zdrojom vápnika a dajú sa z neho pripraviť chutné dobroty. 

 

 

Cícerová nátierkaCícerová nátierka

Očakávate návštevu a chcete pripraviť rýchle jednohubky, ktoré budú chutiť naozaj každému? 

 

 

Pšenová kaša so žltým melónomPšenová kaša so žltým melónom

Bezlepková kaša, ktorá je vhodná na raňajky či desiatu 

 

Magazín
·
18.10.2016

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies