ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Bulgur so zeleninou a tofu

Bulgur so zeleninou a tofu

Bulgur so zeleninou a tofu

Neviete, čo variť dnes na obed? Vyskúšajte bulgur so zeleninou a tofu.

Suroviny:

  • 250 g bulguru
  • kokosový olej
  • 3 PL olivovového oleja
  • 1 PL sójovej omáčky low sodium
  • soľ, korenie, oregáno
  • 1 ks tofu
  • cibuľa
  • cesnak
  • cukina
  • kápia
  • sušené paradajky
  • sterilizovaná kukurica
  • parmezán

Postup:

Pripravíme si marinádu z olivového oleja, korenín, soli, sójovej omáčky, do ktorej namarínujeme na kocky nakrájane tofu, necháme odstáť v chladničke cca polhodinu. Bulgur zalejeme vriacou vodou a osolíme, varíme cca 5 až 10 minút (závisí od druhu a veľkosti). Vyskúšame ho už po 5 minútách, zvyčajne je už hotový, ak je tvrdý, povaríme dlhšie. Zatiaľ si na panvici rozpálime kokosový olej, orestujeme na ňom cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme zvyšnú zeleninu a prudko orestujeme, aby ostala chrumkavá a nie rozvarená. Na záver pridáme sušené paradajky a premiešame. Na tanieri zasypeme parmezánom.

Magazín
Petra Paulinyová
·
23.6.2014

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies