ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Bazalkovo-ricottová nátierka

Bazalkovo-ricottová nátierka

Bazalkovo-ricottová nátierka

Zdravá a chutná nátierka pre všetkých, ktorí majú radi bazalku. 

Suroviny na nátierku:

  • 100 g ricotty
  • 1 PL limetkovej šťavy
  • 2 PL olivového oleja
  • hrsť bazalky
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Ďalej budeme potrebovať:

  • 1 baklažán
  • sušené paradajky
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup:

Všetky suroviny na nátierku spolu rozmixujeme. Baklažán si jemne osolíme a necháme 10 minút odstáť na servítke, nech pustí šťavu. Potom ho z oboch strán ugrilujeme na panvici. Pečivo podávame s nátierkou, plátkami baklažánu, sušenou paradajkou a pre sviežejšiu chuť môžeme pokvapkať limetkovou šťavou.

Zdroj: foodbloger.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cuketový chlieb s vlašskými orechmiCuketový chlieb s vlašskými orechmi

Sezóna cukiet je v plnom prúde. Každé leto vymýšľam a skúšam nové spôsoby, ako ju použiť.

 

Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakomBryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom

Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.

 

Nátierka z mungo fazuliekNátierka z mungo fazuliek

Mungo  sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok. 

Magazín
·
22.8.2016

Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies