ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Baklažánová mini pizza

Baklažánová mini pizza

Baklažánová mini pizza

Baklažánová pizza je odľahčenou verziou klasickej pizze, pričom je vhodná aj pre ľudí, ktorí nemôžu konzumovať lepok. Napríklad parmezán bez problémov tolerujú aj niektorí ľudia s intoleranciou laktózy. Baklažánové pizze si môžete pripraviť aj každú inak, tak aby chuť vyhovovala individuálnym potrebám.

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 2

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 mozzarella
  • 1 paradajka
  • 100 g kukurice
  • korenie
  • bylinky

Postup

Plátky baklažánu jemne nasolíme a poukladáme ich na papierovú utierku. Necháme 20 minút odpočívať, aby pustili prebytočnú vodu. Pokvapkáme olejom, posypeme korením a bylinkami. Môžeme ešte aj dosoliť.

Rúru predhrejeme na 200 °C a pečieme asi 15 až 20 minút, kým baklažán nezmäkne. Nesmie sa úplne rozpadať.

Na predpečený „základ“ poukladáme ingrediencie podľa chuti a necháme zapekať ešte 5 min.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312

Magazín
Kristína Suchánková
·
14.10.2021

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies