Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov a dokonca aj železo. Ďalej sme použili špaldovú celozrnnú hladkú múku, ale ak chcete bezlepkovú formu jedla, použite pohánkovú múku, ktorá lepok neobsahuje.
Budete potrebovať:
- červenú kapustu: polovicu cca 600 g
 - 2 zemiaky
 - cícerová múka 150 g
 - špaldová celozrnná hladká múka 150 g
 - mahá korenie polovica lyžičky (pripravte si ho z horčicových semienok, rasce a koriandra, pretože výborne zvýrazní chuť zeleniny. Pomer: 1 lyžica rasce, 1/2 lyžičky koriandra, 1 lyžica horčicových semienok. Všetko roztlačiť dôkladne v mažiari. Namiesto rasce sa používa kumín, ale jeho ostrá chuť veľmi európskemu vkusu nevyhovuje)
 - 1 vajce
 - 1 cibuľa
 - 3 strúčiky cesnaku
 - štipka sody bikarbony
 - 150 ml jogurtu bieleho
 - soľ
 - olej na vysmaženie (použila som olivový)
 
Postup:
Kapustu a zemiaky nasekať v mixéri, ale nie na kašu, pridať cibuľu a cesnak. V mise zmiešame všetky ingrediencie spolu a vytvoríme trochu hustejšie cesto ako na klasické placky. Vysmažíme pomaly na panvici (každá strana 3-4 minúty) v malom množstve oleja a necháme odsať prebytočný olej na servítke. Odporúčam si k nim urobiť dresing z jogurtu a štipky korenia garam masala.
Odporúčame prečítať:
Čo by nášmu jedálničku nemalo chýbať v jeseni
Cesnak je v zime na nezaplatenie. Prečo ho jesť?
.jpg)

.jpg)