Lahodná zeleninová senzácia na kokosovom oleji

Zelenina v kombinácii s kokosovým olejom je pokladom pre zdravie a navyše výborne chutí.
Potrebujeme:
- 1 brokolicu
 - 3 veľké hrste špenátu
 - 1 kápiu
 - avokádo
 - cca 1,5 cm zázvoru
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 1 polievkovú lyžicu čiernych horčičných semiačok
 - cca 5 sušených citrónových lístkov
 - 2 dcl kokosového mlieka
 - 2 polievkové lyžice sušených wakame rias
 - kokosový olej
 - 1/2 čajovej lyžičky kardamonu
 - soľ, korenie
 
Postup:
Brokolicu, špenát a kápiu umyjeme a spolu s avokádom nakrájame. Ošúpeme zázvor a cesnakové strúčiky. Wakame riasy namočíme do misky s vodou a necháme odstáť. Keď si všetko pekne vopred pripravíme, samotné varenie nám pôjde lepšie odruky.
Na kokosovom oleji opražíme horčičné semiačka, pridáme nakrájanú brokolicu a nastrúhaný zázvor s ceskakom. Posolíme, pokoreníme, pridáme kardamon a dobre premiešame.
Brokolicu “odhrnieme” na jednu stranu panvice, nalejeme 2 dcl kokosového mlieka a v prstoch doň rozdrtíme sušené citrónové listy, ktoré takto lepšie nasiaknu kokosovým mliekom. Varíme takto cca 5 min. Pridáme wakame riasy, špenát aj kápiu a varíme ďalších 5 maximálne 10 min. Nakoniec pridáme avokádo a jedlo je hotové!
.jpg)

.jpg)