Dubákové ragú

Dubákové ragú

Huby sú skvelé potraviny. Ani rastliny, ani živočíchy. Nachádzajú sa kdesi medzi týmito dvoma druhmi. Z pohľadu živín obsahujú huby veľa minerálov, vlákniny, esenciálnych aminokyselín, vitamín D a niacín (B3), riboflavín (B2), majú nízky obsah kalórií a sú takmer bez tuku.

Suroviny na 2 porcie:

  • 400 g čerstvé dubáky (môžu byť aj iné čerstvé huby)
  • 10 g olej
  • 120 g cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • 1 PL balsamico krém
  • 2 PL petržlenová vňať
  • citrónová šťava

Príprava:

Očistené dubáky (huby) nakrájajte na hrubšie kúsky. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju dozlatista na rozohriatom oleji. Pridajte nakrájané dubáky, mierne osoľte a za stáleho miešania duste domäkka, nepridávajte tekutiny (vodu resp. vývar). Udusenú zmes ochuťte balsamicovým krémom, soľou, mletým korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním doplňte veľa nasekanej petržlenovej vňate.

Zdroj: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1800
Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)
Hlavné jedlá
·
20.7.2014

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies