ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou

Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou

Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou

Tip na výborný a rýchly zeleninový obed. Vytvorte si krásne jedlo, plné nádherných chutí a zdravých fytonutrientov.

Čo budeme potrebovať na 4 porcie:

  • 280 g cestovín z tvrdenej pšenice v suchom stave
  • 200 g paradajok
  • 800 g tekvice hokaido
  • 120 g rukoly
  • 15 g cesnaku
  • 10 g extra panenského olivového oleja
  • sušený, alebo čerstvý tymian
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup: 

Očistíme si zeleninu, najvhodnejšia je tekvica hokaido. Na ohriaty olej vsypeme na menšie kocky nakrájanú tekvicu a pod pokrievkou opekáme asi 5 minút. K tekvici pridáme rozkrojené cherry paradajky, cesnak nakrájaný na plátky, osolíme, pridáme tymián (môže byť aj čerstvý) a dusíme ešte asi 5 minút. Na záver zmiešame s lístkami rukoly, ktoré sme potrhali. Pridáme k cestovinám, ktoré sme uvarili al dente a podávame. 

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cestoviny s avokádomCestoviny s avokádom

Tento týždeň sme pre vás pripravili výborný recept plný zdravých ingrediencií.

 

 

Domáce zemiakovo batátové gnocchiDomáce zemiakovo-batátové gnocchi

Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo. Sú bežne dostupné i na našom trhu.

 

Celozrnné cestoviny s baklažánom a mozarrelouCelozrnné cestoviny s baklažánom a mozarellou

Jednoduchý recept, z málo ingrediencií, rýchle, zdravé a sýte jedlo aj pre veľkých jedákov. 

 

 

Hlavné jedlá
·
26.9.2015

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies