ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Hlavné jedlá > Baklažánová pizza s cícerovou múkou

Baklažánová pizza s cícerovou múkou

Baklažánová pizza s cícerovou múkou

Tento recept sme pre vás spravili vo vegánskej verzii a bez lepku.

Recept na jednu pizzu (pre 1 osobu)

  • 1 väčší baklažán (cca 300 gramov)
  • 150 g cícerovej múky
  • 3 PL čerstvo pomletých ľanových semiačok
  • 8 až 9 PL vlažnej vody
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL sušenej červenej papriky
  • 1/4 – 1/2 ČL sušeného alebo čerstvého cesnaku
  • 1 ČL sušeného oregana

Obloha:

  • paradajkový základ
  • mozzarella (my sme použili vegánsku)
  • bazalka
  • rukola

Postup: 

Baklažán ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Necháme 10 minút odstáť, aby pustil šťavu a vyžmýkame ho cez gázu, alebo tenkú utierku. Za čas, počas ktorého sa baklažán zbavuje prebytočnej šťavy, si zmiešame mleté ľanové semiačka s 8 až 9 PL vlažnej vody. Mali by totiž tiež približne 10 minút stáť, aby nadobudli mazľavú konzistenciu. Budú nám v ceste slúžiť ako spájadlo namiesto vajíčka.

Baklažán a mleté ľanové semiačka nasiaknuté vodou dobre zmiešame v miske spolu s ostatnými ingredienciami (150 g cícerovej múky, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletej papriky, 1/2 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL oregana). Cesto vyformujeme do guľôčky, položíme na plech, na papier na pečenie a prstami vyformujeme asi 0,5 cm hrubý kruh. Prsty si môžeme navlhčiť, aby sa nám cesto lepšie formovalo.

Pečieme na 190 stupňov 10 minút.
Po tomto čaše plech vytiahneme z rúry na pečenie, položíme naň ďalší kúsok papiera na pečenie a celú pizzu otočíme na druhú stranu, až skončí na novom papieri. „Starý“ z pizze stiahneme a pizzu dáme opäť do rúry na ďalších 8 – 10 minút
po tomto čaše na pizzu dáme paradajkový základ, nastrúhanú mozzarellu a bazalku. Pečieme ďalších cca 5 minút.

Podávame s čerstvou rukolou a posypané napríklad aj vegánskym parmezánom

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cícerový dal s okrou a punjabi masalaCícerový dal s okrou a punjabi masala

Toto vynikajúce jedlo s nádychom exotiky má veľa podôb.

 

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátomGrilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátom

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a feniklovo-reďkovkovým šalátom.

 

Zemiakové halušky (gnocchi) bez lepkuZemiakové halušky so špenátom

Recept na zdravé zemiakové halušky so špenátom.

Hlavné jedlá
·
7.3.2017

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies