ZDRAVÉ RÝCHLOVKY > Magazín > Fit recepty > Vegánske žemličky bez kysnutia

Vegánske žemličky bez kysnutia

Vegánske žemličky bez kysnutia
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2

Tieto žemličky si pripravíte naozaj rýchlo. Do cesta môžete pre zmenu primiešať aj nepomletý mak. Ak chcete sladkú verziu, pridajte dve lyžičky kokosového cukru a brusnice. Je to jeden zo spôsobov, ako mať doma čerstvé pečivo.

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 6

Suroviny

  • 200 g špaldovej múky
  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 3 ČL olivového oleja
  • 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • 200 – 210 ml vody

Postup

Suroviny zmiešame. Z vymiešaného cesta navlhčeným rukami vytvarujeme žemličky. Vodu pridávame postupne, cesto má byť stredne husté.

Žemličky pokropíme vodou a posypeme obľúbeným posypom, napríklad zmesou maku, sezamu a vločiek. Pečieme ich len tak, voľne na papieri na pečenie, alebo v plechu na muffiny. Vtedy potrieme formu olejom.

Pečieme asi 20 – 25 min. pri teplote 200 °C.

Tip: Ak vás zaujal tento recept, skúste aj Bezlepkové gallete so slivkami a makom

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312

Fit recepty
·
2.9.2021

Prečítajte si aj

Nastavenie cookies